Heta Arbeten Distansubildning

Begränsa riskerna med rätt kunskap. Utbildningen är för dig som utför tillfälliga brandfarliga heta arbeten, t.ex. svetsning, lödning, skärning, takarbeten, m.m. Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga, tillståndsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga heta arbeten är utbildade och har certifikat. 

Kursinnehåll

Denna utbildning är en behörighetsutbildning, anpassad för distans och genomförs enligt SBF godkännande. Utbildningen genomförs utan praktisk släckövning.

  • Brandkunskap, släckning och utrustning 

  • Ansvar, lagar och föreskrifter

  • Brandskyddsorganisation

  • Kontrollblankett

  • Brandfarliga varor

  • Tätskiktsarbete


Utbildningen är lärarledd och livesänds via webben. Kursen hålls på distans genom Teams. Kurslitteratur kommer med posten några dagar innan utbildningen hålls, och en länk till mötet i Teams kommer på mail innan kursen.

Målgrupp

Anställda och entreprenörer som utför Heta Arbeten, samt arbetsledare, entreprenörer och företagsledare som är beställare av Heta Arbeten och därmed har det formella brandskyddsansvaret.

Kursen ger behörighet för Heta Arbeten i 5 år, sedan behöver certifikatet förnyas genom att utbildningen genomförs igen

Kursmål

Efter utbildningen ska kursdeltagaren vara medveten om de risker som finns samt kunna vidta förebyggande åtgärder vid brandfarliga heta arbeten så att risken för brand eller annan skada minimeras. Godkänd deltagare erhåller ett fysiskt (eller digitalt) bevis på sin behörighet – ett certifikat. 

Det finns inga kommande kurstillfällen